De aarde gaat eraan

Dat is een boude uitspraak, ik weet het. Maar wees eerlijk: de aarde is in een slechte staat. De mens is daar de enige oorzaak van. En de mens is ook de enige die er iets aan kan doen. Gebeurt er niets, dan is één ding zeker: dan gaat de aarde eraan.

Op onderstaande infographic tref je aan wat er zowel met de aarde aan de hand is.

Toestand van de wereld

 

Eigen verantwoordelijkheid

Omdat ik geloof in het nemen van eigen verantwoordelijkheid, ben ik al enige jaren actief om op mijn eigen niveau een bijdrage te leveren. Sinds 2012 is bij mij de knop omgegaan toen ik mezelf aan het verheugen was op een vakantie om mijn favoriete dier (tijger) in het wild te gaan zien. Wil je meer hierover lezen, click dan op onderstaande button.

Tijgers

Merkrechten van wildlife

Nadat ik 2013 het project TigerTrail had voltooid, kreeg ik een idee over merkrechten van wildlife.

Merkrechten wildlife

Bij de uitwerking en de voorbereiding om iets te doen aan het onder de aandacht brengen van deze merkrechten, wilde ik mijn ideeën over die merkrechten 'tastbaar' maken. In die tijd verdiepte ik me in vele onderwerpen die invloed hadden op het leven van wildlife en zo kwam ik op het idee om een magazine op de markt te brengen dat niet uit papier (veelal afkomstig uit de habitat van wildlife) maar uit steen zou bestaan. En zo geschiedde.

i-Mag

Dit magazine voldeed aan de verwachtingen. Niet alleen kon ik daarmee aantonen dat je -als je maar wilt- zowel innovatief kunt zijn maar ook je doelen kunt bereiken. Met dit magazine was het voor mij makkelijker om mensen te laten zien dat je zelfs als leek in vastgeroeste bedrijfstakken een verandering teweeg kan brengen. Daarnaast kwam ik met het magazine ook met mensen in gesprek waarmee ik anders nooit in gesprek zou zijn gekomen.

Magazine

Schoonste T-shirt ter wereld

In die periode waren ook mijn plannen voor een marktintroductie van de schoonste T-shirt in een vergevorderd stadium, waar ik ook in het magazine over kon vertellen. Deze T-shirts, zowel economisch, ecologisch als sociaal verantwoord geproduceerd, verscheept en verkocht, zouden de drager moeten zijn van het gedachtegoed rondom de merkrechten van wildlife.

T-shirts

Global Goals Verenigde Naties

Wil je geïnspireerd raken om ook iets te doen aan de toestand van de aarde, of dat nou op het gebied van de natuur of mensen is, neem dan een kijkje op de website van de Verenigde Naties, die veel geld stoppen in het aanpakken van de problemen waar we met z'n allen mee te maken hebben. Klik hier voor de zogenaamde 'Global Goals' die door de VN bepaald zijn: