Business Chris Slappendel

De keuze valt altijd op mensen en kwaliteit. Nooit op omzet en rendement.

In het bedrijfsleven hoor ik altijd dat het gaat om winst maken, omzet maken. Uitermate belangrijke indicatoren voor het succes van je bedrijf. Maar niet meer dan dat – als je een toekomstbestendig bedrijf wilt hebben. Het allerbelangrijkste is namelijk wat je klanten vinden van de oplossingen die je ze biedt. Hun tevredenheid moet altijd centraal staan in de aansturing van bedrijven.

Als eigenaar van een bedrijf wil je door tevreden klanten winst maken. En dan het liefst zo veel en zo structureel mogelijk. Maar hoe doe je dat?

Naast die kwaliteit die je moet bieden in de oplossingen voor klanten is er nog iets anders dat van essentieel belang is: mensen. Mensen bedenken strategieën, mensen maken plannen, mensen bedenken processen, mensen kopen grondstoffen, mensen bedienen productiematerialen, mensen verkopen. Kortom, mensen doen alles wat nodig is om winst te maken.

Toch staan mensen te weinig centraal in een bedrijf. Maar hoe komt dat?

Omdat mensen te vaak niet serieus worden genomen, is één op de twee mensen inNederland nu te zwaar (overgewicht, obesitas), met alle gevolgen van dien. Daarnaast hebben 1 miljoen Nederlanders last van burn-out klachten, waarbij 36% van alle ziekteverzuim in Nederland werkgerelateerd is. Dat zijn 7,5 miljoen verzuimdagen. Een enorme kostenpost.

Bij succesvolle bedrijven valt de belangrijkste keuze daarom altijd op mensen en kwaliteit. Nooit op omzet en rendement. Terwijl ze daar wel grote successen boeken.

Diensten

Gratis intakegesprek

Natuurlijk, ik ga graag het gesprek aan. Onder het genot van een kop koffie of thee kunnen we dieper ingaan op situaties en ontdekken of er een vruchtbare samenwerking in het verschiet ligt.

Coaching

Ik begeleid naast bedrijven ook individuele personen. Mijn uitgangspunt is het doel wat personen hebben. Daar steken we eerst tijd in. En daarna gaan we aan de slag. Ik reken een uurtarief van € 125.-.

Consultancy & interim management

Het begeleiden van bedrijven kan op zowel interim basis als op consultancybasis, afhankelijk van de invulling van de opdracht. Uurtarieven hangen af van de zwaarte en de urgentie van de opdracht en variëren van € 100 tot € 160 euro per uur.

REFERENTIES